İşletmeniz İçin En Uygun Araç Takip Sistemi Nasıl Seçilir?

İşletmenizi büyütmek ve gelirinizi arttırmak istediğinizde, bir araç takip sistemi işletmeniz için olmazsa olmazlar arasındadır. Büyüyen bir araç filonuz varsa ve filo yönetim sistemi konusunda giderek zorlanıyorsanız araç takip sistemi, sevkiyatınızı ve zamanlama işlemlerinizi kolaylaştırırken filonuzu kargo hırsızlığına karşı korumanın en iyi yollarından biridir. Araç takip sistemi, herhangi bir arazideki veya bir yerdeki araçları takip etmek için GPS teknolojisini kullanır. Araç takip sistemi, araçlarınızın ve sürücülerinizin her zaman tam olarak nerede olduğunu bilmenizi sağlar. İşletme varlıklarınız üzerinde daha fazla kontrol sahibi olursunuz ve daha iyi müşteri hizmeti sunabilirsiniz.

İşletmeniz için hangi araç takip sistemi uygundur? İşletmeniz için en uygun araç takip sistemi şirketini nasıl seçeceğinize karar vermek için bu kılavuzu kullanabilirsiniz.

Bir Araç Takip Sistemi Tercih Ederken Göz Önünde Bulundurulması Gereken Unsurlar

1) Filonuzun Büyüklüğü

Yalnızca birkaç aracı olan küçük bir filonuz varsa, araç takip sisteminin sunmuş olduğu tüm özelliklere ihtiyacınız olmayabilir. Eğer küçük bir filonuz varsa yalnızca istediğiniz özellikleri kullanın ve ihtiyacınız olmayan ekstralar için ödeme yapmayın.

2) Gerçek Zamanlı Araç Takibi

Filonuz genellikle trafiğin yoğun olduğu alanlarda seyahat ediyorsa veya malları ve hizmetleri doğrudan müşterilere ulaştırıyorsa, araç takip sisteminin gerçek zamanlı izleme özelliğine ihtiyacınız vardır. Gerçek zamanlı özellikler, araç varışlarını takip etmenizi, sürücüleri hızlanmayı durdurmasını, izinsiz araç kullanımını durdurmasını ve rölantiyi gerçek zamanlı olarak izlemenizi sağlamaktadır.

3) İşletmenizin Bütçesi

Bir yönetici olarak işletme bütçenizi sarsmadan filonuzun güvenliğini artırmak ve araç konumlarınız hakkında önemli güncellemeler almak istiyorsunuz. Unutmayın; her bütçeye uygun bir araç takip cihazı ve araç takip sistemi bulmak mümkündür!

4) Sürüş Davranışlarını İzleme

İyi bir araç takip sistemi; işletmenizin olumsuz sonuçlarla karşılaşmasından önce, sert frenleme ve ani hızlanma gibi kötü sürüş davranışlarını tespit etmenize ve bu davranışları düzeltmenize olanak tanır.

5) Güzergah Süreleri

Araç takip sistemi aynı zamanda, sürücülerinizin en kısa rotada en az duraksama ile nereye gittiklerini bulmalarını sağlayan uyarılar ve uyarılar içermelidir.

6) Çalışan Değerlendirmesi

Aracınız ile birlikte sürücü davranışlarınızı da takip etmek, işletmeniz için çalışan değerlendirmesi yapma imkanı sağlar ve israfın önlenmesine yardımcı olur. Çalışan değerlendirmesi özelliği sayesinde sürücülerinizde bulunan belirli davranışları düzeltmek veya olmasını istediğiniz özellikleri teşvik etmek için bireylerin zaman içindeki davranışlarını da izleyebilirsiniz.

 

Bir Araç Takip Sistemi’ni Diğerlerinden Farklı Yapan Unsur Nedir?

Bu hizmetleri birçok farklı şirketin sunması ihtimaller dâhilindedir. Ancak bir şirketi alanındaki en iyi araç takip sistemi yapan nedir? Önde gelen araç takip sistemi şirketleri; müşterilerine araçlarını 7 gün 24 saat izleme imkânı, araçlara dair ayrıntılı raporlar sunar ve esnek çözümlere sahiptir.

En Çok OkunanBloglar