Yazar:
24-01-2019

Araç Takip Sistemi Fiyatları

Araç takip sistemi almayı kafasına koyan bir birey ya da firma yetkilisi, çoğu zaman ilk olarak şu sorusuna cevap arar: “Araç takip sistemi fiyatları ne kadardır?”

Ortalama olarak araç takip sistemlerinin fiyatları, araç başına 500 TL ile 800 TL arasında değişmektedir.

Peki bu fiyat farkının oluşmasının sebepleri nelerdir? Yazımızın geri kalan kısmında araç takip sistemi fiyatlarını etkileyen faktörleri ve satın alma yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatmaya çalışacağız.

Araç Takip Sistemi Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Fiyatı etkileyen en önemli faktör, sizin ihtiyaçlarınızdır. Örnek vermek gerekirse; sadece araç konum takibi mi yapmak istiyorsunuz yoksa aracınızın beyninden odometre, yakıt tüketim, motor devri gibi gerçek bilgileri de almak istiyor musunuz? Sadece aracınızın ortalama hızını mı takip etmek istiyorsunuz yoksa aracınızın konteyner sıcaklığını da takip etmeniz gerekecek mi? Bunlar ve benzeri sorular çoğaltılabilir. Baz pakete yapacağınız her ekleme, araç takip sistemi fiyatlarını etkileyecektir. Bu sebeple satın alma yaparken, araç takip sistemi firmalarının, ihtiyaçlarınızı tam olarak anladığından ve sizi yeterince aydınlattığından emin olmanız gerekir.

Araç takip sistemi fiyatlarını etkileyen bir diğer önemli faktör de alacağınız hizmetin kalitesidir. Zaman zaman, araç takip sistemi almak isteyen kişiler ve kurumlar, olayı yalnızca araç takip cihazı almak şeklinde yorumlayabiliyorlar. Takip cihazı, tek başına hiç bir şey ifade etmez. Takip cihazını iyi bir araç takip programı (yazılım) ile birleştirmek ve en sonunda da tüm sistemi kaliteli bir destek anlayışı ile sunmak gerekir. En iyi araç takip cihazını ve en iyi araç takip programını alsanız bile, olası bir problem yaşadığınızda araç takip firmasından bir muhatap bulamamak, sorununuzu çözümsüz bırakacaktır. Haliyle elinizde destek alamadığınız için kullanamadığınız çok kaliteli bir takip cihazı ve takip programı ile baş başa kalmanız söz konusu olabilir. İşte bu sebeple, tedarikçi firmanın destek ve eğitim yaklaşımını iyi incelemeniz ve fiyat karşılaştırması yaparken bu kriterleri de değerlendirmeye almanızda fayda olacaktır.

Siz de Satko’nun müşteriyi merkeze koyan, kesintisiz hizmetlerinden faydalanmak istiyorsanız bize ulaşın.

En Çok OkunanBloglar