Filo Yöneticilerinin Araç Takibi Konusunda Sıkça Karşılaştıkları 10 Sorun

Filo yöneticileri için araç takibi konusunda yaşanan zorluklar bir sürpriz niteliği taşımamakta. Filo yöneticileri araç takibinde gün içerisinde rutin olarak birçok sorunla karşılaşıyorlar.

Bununla birlikte, araç takip sistemi teknolojisi filo yöneticilerinin görevlerinde bir devrim yarattı ve filo yöneticilerinin iş verimliliğine engel olan, iş verimliliği konusunda karşılaştıkları belli başlı zorlukları çözmesini sağladı.

Bir araç takip sisteminin filo yönetimi ve araç takibi sorunlarının çözümüne nasıl yardımcı olduğunu beraber inceleyelim:

1. Zaman Tüketici Filo İşlemleri

Araç filoları için bir araç takip programı var ve filo yöneticileri bu araç takip programı etkin bir şekilde izlenmelidir. Filo yönetimi işinin gerçekliği ve güvenilirliği, filo operasyonunun ve araç takip sisteminin verimliliğine bağlıdır. Araç takip programı, çalışanlarınız tarafından doğru bir şekilde takip ediliyor mu? Sürücüleriniz, filo yönetimi yetkilileri tarafından belirlenen takvime sadık kalıyorlar mı? Sonuç olarak, araç takip sistemi olmadan yapılan bir filo planlaması gecikmeli zamanlama nedeniyle zaman tüketici ve yetersiz kalacaktadır.

2. Rotalarınızı Optimize Edememe

Araç takip sistemi olmadan sürücünüz tarafından seçilen rotaları göremezsiniz. Araç takip sisteminde bulunan GPS izleyicideki verilere dayanarak, takip edilen rotadaki trafik yoğunluğunu görebilir, ana yönlendirme sorunlarını tanımlayabilirsiniz. Aracınızın hangi rota sebebiyle yavaşladığını tespit edebilirsiniz. Bu verileri alarak, sürücülerinizin verimliliğini ve genel filo performansınızı artırabilirsiniz.

3. Yolculuk Esnasında Sürücüleri Takip Edememe

Planlanmamış veya uzun molalar, filonuz üzerinde olumsuz bir etki yaratacaktır. Bu molalar, filo yöneticilerinin karşılaştığı en temel filo yönetimi sorunlarından biridir. Sürücünün molalarının, araç takibi verilerine erişmeden filodaki görevlerini olumsuz yönde etkileyip etkilemediğini anlamak çok zordur.

Filo sürücülerinize, sebebini anlamadan izinsiz ara verdikleri için sert davranmak akıllıca değildir. Bazı durumlarda sürücünün gecikmesi makul bir nedenden de kaynaklanabilir. Bu, araç filonuzla ilgili başka bir sorunun ortaya çıkmasına neden olacak, kontrol edelim:

4. Sürücüleriniz Arasındaki Farkı Belirleyememe

Araç takip cihazının yardımıyla, işletmenizde belirlenen kurallar çerçevesinde çalışan sürücülerinizi ve bu kuralları yerine getirmeyen sürücüleri kolaylıkla belirleyebilirsiniz. Bu nedenle, filo sürücülerinizin her birini hassas bir şekilde değerlendirebilir, kurallara uyan sürücülerinizi takdir edebilir ve onları uygun şekillerde ödüllendirebilirsiniz.

Sonuç olarak, kurallara uymayan sürücülere ise ek bir eğitim sağlama ihtiyacını fark edebilirsiniz.

5. Araçların Kısa Sürede Yıpranması Sorunu

İşletme araçlarınızın kısa bir sürede yıpranmasından rahatsız mısınız? Bu filo yönetim sistemi sorunu birçok nedenden kaynaklanıyor olabilir. Bazı durumlarda, sürücüye yolculuklarını tamamlamaları için yeterli zaman verilmemiş ve bunun sonucunda sürücü, varış noktasına hız sınırlarını aşarak gitmeye zorlanmış olabilir. Bu nedenle, sert, ani hızlanma ve agresif frenleme, aracı zorlar. İşletme araçlarınız için bir araç takip sistemi kurarak, araçlarınızın aşırı derecede yıpranmasına engel olabileceğiniz gibi, aracınızın yıpranmasına tam olarak neyin yol açtığını da kolaylıkla tespit edebilirsiniz. Bunun sonucunda da bu sorunun üstesinden gelmenin veya sorunu düzeltmenin yollarını arayabilirsiniz.

6. Araç Hırsızlığı

Araç hırsızlığı işletmeniz için riskli bir konudur. Araç takip sistemi bu konuda ortaya çıkan endişenizi önlemenizi sağlar.

Araç takip sistemi, “Araçlarım nerede?” sorusunu cevaplamanıza yardımcı olacaktır. Araç takip sistemi, çalınan araçlarınızın yerini net bir şekilde tespit etmenizi ve araçlarınızı kurtarmanızı sağlayacaktır.

7. Kriz

Filo yöneticileri için kriz; küçük bir trafik kazasından beklenmedik hava değişimlerine kadar birçok farklı şekilde tanımlanabilir. Araç filonuzda yaşanan beklenmedik krizler, hem sürücünüzü hem de aracınızı tehlikeye sokacaktır. Bu konuda bir araç takip sistemi kriz bölgesinde mevcut olan işletme araçlarınızın sayısı hakkında size bir farkındalık sağlayacaktır. Araç takip sistemi, yaşanabilecek kriz anlarında çabuk harekete geçme imkânı sağlar.

8. Rapor Oluşturma ve Evrak İçin Ekstra Zaman Harcama

Bir filo yöneticisi olarak, çeşitli sorumluluklara ve görevlere sahipsiniz. Filo yöneticilerinin temel sorumlulukları arasında müşteri memnuniyetini sağlamak, filo sürücülerini kontrol etmek, sürücülerin düzenini sağlamak ve işletme araçlarının sağlığını korumak sayılabilir.

Bunların dışında, filo yöneticileri rutin evrak işlerini tamamlamak için gereksiz yere ekstra zaman harcar. Bir araç takip sistemine sahipseniz, izleme sisteminden istatistik verilere kolaylıkla ulaşabilir ve ekstra zaman harcamadan raporlar yoluyla müşterinize verileri sunabilirsiniz. Bu durum filo yöneticisinin görevini kolaylaştıracaktır.

9. Gereksiz Filo Giderleri

Filo araçları yakıt, sigorta, bakım maliyetleri vb. gibi bazı önlenemeyen harcamalara katlanmak zorundadır. Kâr, her işletmenin hedefidir. İşletmeler için kâr elde etmenin en kolay yolu, gereksiz masrafları azaltmaktır. Asıl soru, gereksiz masrafların nasıl azaltılacağı?

Rota optimizasyonu, bu sorunu önlemek için mükemmel bir çözüm olabilir. Rota optimizasyonunu sağlamak amacıyla bir araç takip sistemi tercih edilmelidir.

10. Para Kaybı

Yakıt harcamalarını karşılamak, para cezaları ödemek, bakım faturalarını ödemek ve iş anlaşmalarınızı sonlandıran müşterileriniz için ekstra paralar harcamanız gerekmektedir.

Sonuç olarak, bu blogda yer verdiğimiz 10 sorun karşısında işletmeniz için bir araç takip sistemi tercih etmeniz filonuzu işinizle bütünleştirmenizi kolaylaştıracaktır.

Ne için bekliyorsunuz?

Acele edin, Satko Araç Takip Sistemi’ni tercih edin ve araç takip sisteminin avantajlarını işletmenize uygulayın.

En Çok OkunanBloglar