Araç Kiralama Şirketleri Neden Araç Takip Sistemi Kullanmalıdır?

Araç kiralama şirketlerinin işleri için araç takip sistemi teknolojisini kullanmasının ve bu teknolojiden yararlanmasının üç temel nedeni vardır:

1) Hırsızlık Önleme / Araçlarını Kurtarma

2) Bakım

3) Faturalama / Faturalandırılabilir Zaman

Eğer bir araç kiralama şirketiniz varsa ve şirketiniz bu sorunlardan herhangi biriyle karşı karşıyaysa, hazırladığımız bu blog tam size göre! Araç takip teknolojisinin araç kiralama şirketlerinin karşılaştığı sorunları aşmalarına nasıl yardımcı olduğunu blogumuzu okuyarak öğrenebilirsiniz.

Araç Takip Sistemi Hırsızlığı Nasıl Önler?

Çalıntı Araçları Gerçek Zamanlı Araç Takibi Sayesinde Kurtarma

Gerçek şu ki, araç kiralama şirketleri diğer sektörlerden daha fazla hırsızlık riski altındadır. Bu nedenle araç konumlarını her zaman takip etmek bu şirketler için bir önceliktir. Bu şirketler için bir aracı ya da araca ait bir ekipmanı kaybetmek; işletme için gereksiz yere kendi cebinden harcanacak on binlerce lira anlamına gelebilir. Bu para harcansa bile eski aracın ya da araç ekipmanının yerine temin edilen yenisi gelene kadar geçen süre zarfında şirketteki üretkenlik olumsuz yönde etkilenebilir. Araç takip sistemi teknolojisi, size aracınızın gerçek zamanlı konum bilgisini vermektedir. Araç ya da araç ekipmanı belirli bir yerden başka bir noktaya hareket ettiğinde sizi uyaracaktır. Bu durum, şirketlerin araçlarını kurtarmaları için daha hızlı hareket etmelerini sağlayacaktır.

Aynı zamanda bir hırsızlık olması durumunda aracın gerçek zamanlı konum bilgisi işletme sahibinin bilgisi dâhilinde olduğundan dolayı bu bilgiyi polisle paylaşarak hırsızların bir an önce yakalanması ve aracın hırsızların elinden kurtarılması sağlanabilir.

Araç Takip Sistemi Aracınızın Bakımına Ne Yönden Katkı Sağlar?

Araç Bakımlarınızı Araç Takip Sistemi Sayesinde İyileştirme

Gerçek zamanlı araç takibi, işletme genelindeki filo araçlarını yakından izlemek için araç kiralama şirketleri tarafından otomatik hale getirilen bir işlemdir. Bu işlem sayesinde düzenli araç bakımlarının yönetimi olumlu yönde etkilenir. Araç kiralama şirketlerinin düzenli araç bakımına ayak uydurmalarına yardımcı olan araç takip sisteminin ana prensibi, çalışma süresini izleyebilme yeteneğidir. Araç takip cihazı, aracın çalışma zamanına bağlı olarak bakım planlaması yapmanıza imkân sağlar. Bu da araç bakımlarının zamanında yapılmasını sağlamaya yardımcı olacak ve arıza süresinin planlanabilmesini ve böylece verimliliğin kaybolmamasını sağlayacaktır.

Araç Takip Sistemi’nin Faturalama Konusunda İşletmeye Katkıları Nelerdir?

Araç Takip Sistemi ile Fatura Doğrulama ve Faturalanabilir Zamanın Artırılması

Çalışma süresinin izlenmesi, işletmenizde araç takip sistemi kullanmanın bir başka avantajıdır; bu, fatura doğruluğunu ve faturalandırılabilir sürenizi artırır. Müşterileri aracın ve / veya ekipmanın çalışma zamanına göre faturalandırırsanız, çalışma zamanının kesin miktarını bilmek faturalandırma doğruluğunuzu artıracaktır. Çalışma zamanının izlenmesi, gün, yarım gün, saate göre faturalandırma ihtiyacını ortadan kaldırabilir. Araç takibi sayesinde, çalışma zamanının izlenmesi işlemi gerçekleşecek ve bu da faturalandırma işlemini otomatik hale getirecektir.

Çalınan araç ve ekipmanları kurtarabileceğinizi, düzenli araç bakımlarınızı daha iyi izleyebileceğinizi veya faturalandırma hassasiyetinizi artırabileceğinizi bilerek, tüm bu avantajlar ve çok daha fazlası için araç takip sistemlerini araç kiralama şirketiniz için tercih edebilirsiniz.

Satko; araç takip sistemleri dışında, motosiklet takip, soğuk zincir takip, yakıt takip, durak takip, dijital takograf, filo yönetim sistemleri ve entegre çözümler olmak üzere birçok konuda yaşadığınız sorunlar için çözümler geliştirmektedir.

En Çok OkunanBloglar