İşletmelerin Filo Yönetim Sistemi Tercihi Yaparken Dikkat Etmesi Gereken 5 Özellik

İşletmenize ait bir araç filosunun yönetiminden sorumluysanız, önünüzde uzun ve zorlu bir süreç vardır. Filonuzda beş kamyon olmasına rağmen hala yolda mı kalıyorsunuz? Filo yönetimi yalnızca iyi organizasyon yeteneğinden daha fazlasını gerektirir. Satko Filo Yönetim Sistemi Çözümü’müzü inceleyebilir ve 1994 yılında kurulan Türkiye’nin ilk araç takip sistemi olan Satko’nun filo yönetimine özel çözümü hakkında bilgi alabilirsiniz. İşletmenizin boyutu fark etmeksizin tüm şirketler için GPS ile filo yönetiminizi sağlıyoruz.

İşletmenizin filo yönetim sistemi tercihi yaparken dikkat etmesi gereken bu beş özelliği sizin için derledik. Bu beş özellik sayesinde şirketinizin başarılı olmasına nasıl yardımcı olabileceğimizi görün.

1. Gerçek Zamanlı İzleme

Gerçek zamanlı izleme ile kamyon ve ekipmanlarınızın her zaman nerede olduğunu bilin. Filonuz, istediğiniz zaman size en güncel konum bilgilerini vermek için GPS izleme ile izlenir. Gerçek zamanlı izleme, teslimat için varış zamanı bildireceğiniz nakliye müşterileriyle çalışırken idealdir. Gönderileri için anında gerçek zamanlı izleme verileri sayesinde müşterilerinizin güvenini kazanın. Daha da önemlisi, kargo hırsızlığına karşı korunduğundan emin olmak için işletme filonuzu 7/24 takip edin.

2. Kolay Veri Erişimi

Filo yönetimi yazılımınızdaki verilerle sürücülerinizin davranışını, motor çalışma saatlerini ve yakıt kullanımı raporlamasını görüntüleyin. Çok agresif ve çok sık sert fren yapan sürücülerden haberdar olun. Bu sürücüleri tespit edin, düzeltilmesi gereken zayıf bağlantıları veya zayıf davranışları belirleyin ve gerekli uyarılarda bulunun. Uyarılar sonrasında sürücü, araç verimliliğinizde bir değişim olmazsa işletmenize zarar verilmesinin önüne geçmek amacıyla gerekli tedbirleri alın. Filonuzdaki değişikliklerle ilgili durumunuzu takip etmek için bu verileri kullanın. Bu veriler sayesinde filonuzdaki sürücü davranışlarını da kontrol edebilirsiniz. Sürücüleriniz için ödül programları (maaş zammı, ikramiye vs) oluşturmak amacıyla bu bilgileri kullanabilirsiniz.

3. Veri Toplama ve Raporlama

Raporlarınız için toplanan verilere erişmeniz gerekir. Belirli bir veri kümesini bulmak için verileri filtrelemek istiyorsanız veya sürücü davranışlarını genel olarak araştırıyorsanız, filo yönetim yazılımı bu görevi sizin yerinize kolaylıkla gerçekleştirebilir. Veriler ayrıca filonuza dâhil edeceğiniz yeni işletme araçlarınıza iş planları oluşturmak ve iş sürekliliği planlarını güncellemek için de faydalıdır. Satko Filo Yönetim Sistemi ile artık filonuzun ne kadar iyi performans gösterdiğine dair ham rakamlar ve gerçeklere sahipsiniz. Filo Yönetim Sistemi olmadan veri toplama ve raporlamayı kendinizin yapması hem bu kadar etkili sonuçlar doğurmayacaktı ve hem de kolay bir şekilde gerçekleştirilemezdi.

4. Sezgisel Arayüz

Filo yönetim sistemi satın alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta sistemin mümkün olduğunca kullanıcı dostu olmalıdır. Sezgisel bir arayüz ve kullanımı kolay pano, filo yönetim sistemi kullanmaya başlamak için olmazsa olmazdır. Satın aldığınız yazılımınızdan en iyi şekilde yararlanabilmeniz gerekir. Aksi takdirde, filo yönetim sisteminizden gerekli verimi alamayacak ve tam olarak yararlanamayacaksınız. Sezgisel bir arayüz ile donatılmış güvenilir bir sisteme sahip bir yazılım filo yönetim sisteminizi en üst düzeyde kullanmanızı sağlar.

5. Güvenilirlik

Filo yönetim sistemi çözümünü kullanırken güvenilirlik çok önemlidir. Sistem, 24 saat boyunca hizmet vermeli. Daha da önemlisi, sistem arızası veya kullanıcı hatalarıyla karşılaşılması durumunda size yardımcı olmaya hazır bir müşteri destek birimine ihtiyacınız vardır.

1994 yılında kurulan Satko, Türkiye’nin ilk araç takip sistemidir ve filo yönetim sistemi için en doğru tercihtir.

Satko filo yönetim sistemi dışında, motosiklet takip, soğuk zincir takip, yakıt takip, durak takip, dijital takograf, araç takip sistemleri ve entegre çözümler olmak üzere birçok konuda yaşadığınız sorunlar için çözümler geliştirmektedir.

En Çok OkunanBloglar