Şirket Araçlarınızın Kişisel Amaçlarla Kullanımını Önlemek İçin Araç Takip Sistemi Kullanın!

İşletmenizde araç takip sistemi olmadan, şirket araçlarınızın kişisel kullanımını nasıl izlersiniz? Çalışanların şirket araçlarını işletme dışına çıkarmalarına (eve götürmelerine vb.) izin vermeniz işletme araçlarınızın kişisel kullanımını kabul etmeniz anlamına da gelecektir. Ancak, şirket araçlarını eve götürmek, kötüye kullanılmaması gereken bir ayrıcalıktır. Şirket araçlarınızın şahsi amaçlar için kullanıldığını fark ettiğinizde yanıt aramanız gereken sorular şunlardır:

Filonuzun günlük işleri tamamlandı mı?

Filo araçlarınızda verimlilik konusunda bir performans düşüklüğü yaşandı mı?

Yakıt maliyetleriniz arttı mı?

Mesai saatleri dışında şirket araçlarının kişisel kullanımının ölçülmesi verimliliğinizi artırmanın, marka bilinirliğinizi artırmanın ve yakıt maliyetlerini azaltmanın bir yoludur.

Verimliliğinizi Artırmak için İşletme Araçlarınızın Şahsi Kullanımını Önleyin!

Araç takip sistemi verileri yalnızca sürücüleri teslimat adreslerine daha hızlı bir şekilde göndermenize yardımcı olmakla kalmaz ve aynı zamanda araçların gün boyu gereksiz durmalara (uzun öğle yemeği molaları da dâhil olmak üzere) son verir. Ayrıca sürücülerin işler arasında veya saatler sonra şirket araçlarıyla gerçekleştirdiği olası yan işleri tespit etmenize yardımcı olur. Sürücüler araçlarınızı şirketiniz yerine kendi amaçları için yan işler yapmak için kullandıklarında bu durum doğrudan şirketinizin gelirini etkiler. Yan işlerin gerçekleşmesini ve verimliliğin azaltılmasını önleyerek, sürücülerinizin gün içerisinde daha fazla iş yapmasını sağlayabilirsiniz.

Araç Takip Sistemi; Sürücülerinize Güvenmediğinizi Değil, İşinizi Geliştirmek İstediğinizi Göstermektedir!

Şirket araçlarınızın kişisel kullanımını araç takip sistemi aracılığıyla yapılan gerçek zamanlı olarak izlemenin, sürücülerinize güvenmediğininiz anlamına gelmediğini unutmamak önemlidir. Sürücülere şirket araçlarının mesai saati sonrasında uygun şekilde kullanımı konusunda bilgilendirme yapabilmek için harekete geçirilebilir verilerin kullanılması, sürücülerinizin sorumluluklarının farkında olmasına yardımcı olacaktır. Kişisel kullanımın ve sürücülerinizin mesai saatleri içerisinde gün boyunca ne kadar verimli olduklarının izlenmesi durumu örnek olarak; oyuncularıyla birlikte futbol maçının tekrarını inceleyen futbol koçlarından, müşteri temsilcileriyle birlikte kaydedilmiş telefon görüşmelerini inceleyen yöneticilerden ve hatta yazarlar ile birlikte yazıları düzelten editörlerden çok farklı değildir.

Araç takip sistemi, araçlar belirli konumlara ulaştığında ve mesai saatleri dışında ekstrem bir hareket algıladığında sizi uyarır, böylece marka imajınızı koruyabilirsiniz.

Araç Takip Sistemi, Size Yakıt Kart Entegrasyonu ile Gaz Faturalarını Azaltma Şansı Tanır.

Şirket araçları kişisel amaçlar için kullanılıyorsa daha yüksek yakıt maliyetleri olması beklenir. Sürücülerin araçlarınızı ne kadar sıklıkla kişisel işler yapmak için kullandıklarını ya da depoyu doldurmak için ne kadar sıklıkla şirket yakıt kartı kullandıklarını izlemiyorsanız, bu maliyet olması gerekenden çok daha yüksek olabilir. Sürücüleriniz şirketinizin araçlarına yakıt doldurmanın yanı sıra, kişisel araçlarını da doldurmak için şirket yakıt kartlarınızı kullanırlarsa, işletmenize ait yakıt maliyetleriniz daha da artacaktır. Yakıt kartlarınızı araç takip sisteminiz ile entegre etmek, yakıt kartı konusunda oluşabilecek sahtekarlığı önler ve sonuçta şirketinizin yakıt için harcadığı parayı azaltır. Yakıt kartı raporları, nerede dolduruldukları, ne sıklıkta ve ne kadar gaz aldıkları hakkında işletmenize bilgi sağlayacaktır.

Çalışanlarınıza Araç Takip Sistemi’ni Tanıtmanız, Onların Daha Fazla Sorumluluk Üstlenmelerini Sağlayacaktır!

Araç takip sistemi; öncelikle işletme filonuzun verimliliğinizi artırmanızı, araç ve varlıklarınızı korumanızı ve sonuçta işinizi büyütmek için daha fazla gelir elde etmenizi sağlayacaktır. Araç takip sistemi çalışanlarınıza, sürücülerinize doğru şekilde tanıtıldığında çalışanlar, şirket araçlarının kişisel amaçlarla kullanılmaması gerekliliğini anlayacaklardır ve daha fazla sorumluluk üstlenecektir. Böylelikle işletme filonuza ait araçlar hem daha az yıpranacak hem de yakıt konusunda işletmeniz daha az maliyet harcayacaktır. Müşterilerinize en iyi hizmeti verebilmek, hizmet kalitenizi ve müşteri memnuniyeti oranlarınızı yükseltmek araç takip sistemi ile artık çok kolay!

Satko; araç takip sistemleri dışında, motosiklet takip, soğuk zincir takip, yakıt takip, durak takip, dijital takograf, filo yönetim sistemleri ve entegre çözümler olmak üzere birçok konuda yaşadığınız sorunlar için çözümler geliştirmektedir.

En Çok OkunanBloglar