Araç Takip Sistemi ile Filo Performansınızı Maksimuma Çıkarın!

İşletmeler, araç takip sistemleri ile filo giderlerini düşürmekte, saha operasyonlarını daha verimli bir şekilde yönetmektedir. Araç takip sistemi kullanan bir işletmenin;

  1. a) Yakıt harcamalarında %20,
  2. b) Rölanti sürelerinde %20,
  3. c) Mesai dışı araç kullanımında %15 oranında tasarruf edebileceğini biliyor muydunuz?

Araç takip sistemi, filo yakıt tüketiminde tasarruf, iş verimliliğinde artış, sürücü alışkanlıklarının iyileştirilmesi ile güvenli bir sürüş sağlamaktadır. Türkiye’nin ilk araç takip sistemi firması olan Satko Araç Takip Sistemleri; 7/24 kesintisiz veri merkezinde güçlü sistem altyapısı ve uzman Ar-Ge ekibi ile Türkiye’nin lider firmalarının tercihi, güvenilir ve yenilikçi bir firmadır.

Satko Araç Takip Sistemleri’ni tercih etmeniz durumunda; 70’e yakın raporlama seçeneği, kullanıcı dostu bir tasarıma sahip olan cep telefonunuz, laptopunuz, tabletiniz ya da interneti olan herhangi bir cihazınızdan erişim sağlayabileceğiniz bir araç takip uygulaması, kolay okunabilir özet bilgi ekranları, sürücü ve araç performansı değerlendirmesi, ihlal bildirimleri başta olmak üzere birçok avantaj elde edebileceksiniz.

Sürücü ve Araç Performansı Değerlendirmesi

Sürücü ve araç performansı değerlendirmesi sayesinde çalışma saatleri boyunca kimin çok çalıştığını öğrenebilir, çalışanların sürdüğü rotaları analiz edebilir, sürüş stilini, durma / başlama konumlarını, süreleri ve aracın gittiği günlük mesafeyi görebilirsiniz. Araçlarınız için en uygun olan rotaları belirleyerek ve sürücülerinizle iletişim kurarak trafik konusundaki gelişmelerinden haberdar edebilirsiniz. Araç takip sistemi, sürücülerin işlerini daha çabuk tamamlamalarını sağlayarak zamandan tasarruf etmelerini sağlar. Bunun dışında rota optimizasyonu sağlar, gereksiz yakıt tüketiminin önüne geçilir ve sürücü karnesi özelliği ile güvenli ve ekonomik sürüş imkânı sağlamaktadır. Araştırmalar, çalışanların %78'inin daha fazla çalışma, zamanında iş başında olmaları gibi çabaları dolayısıyla ödüllendirilirse çalışma performansları ve verimliliklerinde bir artış eğilimi olduğunu kanıtlamıştır.

Gelişmiş ve Ayrıntılı Raporlama Seçenekleri

Araç takip sistemi, gerçek zamanlı olarak araç verilerini kaydeden ve kullanıcı ihtiyaç duyduğunda bunları kullanıcının hizmetine sunan dâhili depolama özelliklerine sahiptir. Filonuz ve sürücülerinizin davranışlarıyla ilgili ulaşmak istediğiniz temel faktörleri size tek bir bakışta bir arada ve aynı platform içerisinde görüntüleme imkânı sunmaktadır. Depolanan veriler, filonun kilometre, yakıt ve hızı hakkındaki ayrıntılı bilgiler raporlar şeklinde sunulmaktadır. Bu raporlar yöneticinin işletme araçlarını daha rahat bir şekilde kontrol etmesini sağlamaktadır. Bilgiler aynı zamanda şirket içerisinde kritik kararlar almak için de kullanılabilir. Örneğin, gereksiz rotalardan kaçınıldığında yakıt maliyetlerini azaltmak için yakıt kaydı kullanılabilir.

Hız İhlallerinin Önlenmesi ve Güvenli Araç Kullanımının Arttırılması

Araç takip sistemi ile yöneticiler aşırı hız ihlallerini izleme imkânına sahip olur. Bu imkân sayesinde aşırı hız yapan sürücüler uyarılır. Sürücülerin güvenli araç kullanım alışkanlıklarının gelişmesi ile birlikte sürüş güvenliği artar, trafik kurallarına uyulma oranları artar ve trafik kazaları azalır, nice hayatlar kurtarılır.

Tüm bu imkanlar dışında; çalışanlarınızın anlık olarak konumlarını izleyebilir, mesai saatleri dışındaki kullanımlarını öğrenebilir, iş ve güzergah planlaması yaparak araçlarınızın belirlediğiniz rotadan ilerleyip, doğru zamanda, doğru adreste olmalarını sağlayabilir ve araç bakım kilometrelerini otomatik olarak takip edebilirsiniz.

Tüm bu imkan ve avantajlar sonucunda işletmenizdeki yakıt maliyetlerinizi azaltabilir, iş süreçlerinizde zaman tasarrufu sağlayabilirsiniz.

En Çok OkunanBloglar