Satko Araç Takip Sistemi ve Araç Takip Cihazı Neden Önemlidir?

Satko Araç Takip Sistemi ve Araç Takip Cihazı Neden Önemlidir?

Bugün KOBİ’ler başta olmak üzere birçok işletme sahibi, sınırlı sayıda araca sahiptir. İşletme sahipleri yer aldığı birçok projede, araçlarını en verimli şekilde kullanabilmek için planlama yapmaktadır.

Bu planlamayı doğru şekilde yapabilmek için, araçların hızını, gerçek zamanlı konumlarını, nerede ve ne kadar süre için durduklarını belirlemek gerekir. Satko Araç Takip cihazı bu konuda size yardımcı olabilir.

Araç takip sistemi sayesinde, yalnızca araç hareketlerini değil, çalışanlarınızın hareketlerini de izleyebilirsiniz. Çalışanlarınızın müşteri toplantılarına girip girmediklerini veya satış yerlerine ulaşıp ulaşmadıklarını kontrol edebilirsiniz. Tek bir takip yazılımı ile araç filonuzu takip etmeniz ve çalışanlarınızı izlemeniz mümkündür.

 

Satko Araç Takip Sistemi’nin Avantajları Nelerdir?

Satko Araç Takip Sistemi’nin avantajlarına bir göz atalım:

  1. Araç Bakımı

Araç takip sistemi içerisindeki araç takip cihazı sayesinde aracın bakımı ile ilgili düzenli olarak güncellemeler alabilirsiniz.

Bu, aracınızı zamanında servise götürmenize ve rutin bakım yapmanıza yardımcı olur. Araç bakımı sayesinde aracınızın satış değeri de artar.

  1. Çalışanlarınızı İzleyin

Çalışanlarınızın davranışlarını gerçek zamanlı olarak takip edebilirsiniz, bu da işletme maliyetlerini azaltan araç takip sistemi sayesinde gerçekleşir.

Çalışanlarınızın davranışlarını izleyerek, yalnızca bakım faturalarını ve yakıt tüketimini azaltmakla kalmaz aynı zamanda aracınızın sigorta primlerini de azaltabilirsiniz.

  1. Zaman Kazanın

Her iş adamı, zamanın para olduğunu bilir. Bir işletmeye ait araçların uzun süre trafikte kaldığı durumlar veya başka sorunlar olabilir. Bu durumlarda araç takip yazılımı size yardımcı olabilir. Bununla işletme yöneticileri araçların gerçek zamanlı durumunu görebilir.

Trafik sıkışıklığının söz konusu olması durumunda işletme yöneticileri, sürücüleri daha az trafiğe sahip olan yollara yönlendirmek için GPS’ten yararlanabilir.

  1. Duruş Süresini Azaltın

İyi bir araç takip sistemi, işletme yöneticilerinin bilinçli kararlar almasına ve seyahatleri daha verimli bir şekilde planlamasına yardımcı olur. Bu, şirketiniz için daha iyi verimlilik ve daha fazla kâr sağlamada kilit faktör olan araçların duruş süresini azaltır.

  1. Müşteri Memnuniyeti

Özel sektörde müşteri memnuniyeti her şeyden önemlidir. Mutlu ve sadık bir müşteri tabanı, şirketinizin başarısı için esastır. Örneğin; yemek servisi yapıyorsanız, yemeği doğru zamanda verdiğinizden emin olmalısınız. Araç takip sistemi ile işletme araçlarınızın gerçek zamanlı yerini öğrenerek hizmetinizi doğru zamanda planlayabilecek ve sunabileceksiniz.

  1. Tahmin Edilebilirlik

Bir araç takip sistemi kullanarak, müşterinize gerçek zamanlı takip bilgileri, doğru bir teslimat süresi ve teslimatın diğer ayrıntılarını sağlayarak daha öngörülebilir olabilirsiniz. Bu, müşterinizin size olan güveninin artmasını sağlayacaktır.

  1. Optimum Araç Kullanımı

Satko Araç Takip Sistemi kullanarak araç filonuzdan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. GPS izleme yazılımından elde edilen verileri ve analizleri kullanarak araç rölanti süresini, yakıt tüketimini azaltabilirsiniz.

  1. Erişilebilirlik

Araç takip yazılımının en büyük avantajlarından biri araç filonuzu istediğiniz zaman ve istediğiniz yerden takip edebilmenizdir.

  1. Varlık İzleme

Araçlarınızdan herhangi biri çalınmış veya kaybolmuşsa, bir araç takip sistemi kullanarak aracınızın konumunu öğrenebilirsiniz. Araç takip sistemindeki veriler aracın tam yerini bilmenize yardımcı olur. Ayrıca, aracın motor yağı, yakıt seviyesi, motor sıcaklığı vb. gibi kilit bilgilerini izleyebilirsiniz.

  1. Zamanında Uyarılar

Araç takip sistemi sayesinde araç iş bölgesinden çıktığı zaman anında bildirim ya da SMS alacaksınız. Kaza veya diğer hususlarda, araç takip programı doğru zamanda gerekli önlemleri alabilmeniz için size zamanında bildirimler gönderecektir.

  1. Güvenliği Artırın

Bir araç takip sistemi kullanarak araç filonuzun güvenliğini, gerçek zamanlı verilere erişerek artırabilirsiniz. Bu nedenle, herhangi bir olay yaşanması durumunda, gerektiğinde sürücülerinize doğrudan yardım ve destek verebilirsiniz.

  1. Evrakları Azaltın

Bir araç takip sistemi; işletme yöneticilerini, sürücüleri ve tüm evrakların göndericilerini koruyacak, çünkü sistem tüm detayları otomatik olarak takip edecek ve kullanıcı dostu bir biçimde saklayacaktır. Böylece, kağıt işleri el ile yapıldığında ortaya çıkabilecek hataları araç takip sistemi sayesinde önleyebilirsiniz.

Sonuç;

Araç takip sisteminiz varsa işletmenizin sektördeki diğer işletmelere nazaran kesinlikle üstünlükleri olacaktır. Gerçek zamanlı veriler ile araç filosu yönetimi, şirket için çeşitli kararlar almaya yardımcı olacaktır. Kararlar ne kadar hızlı olursa, çıktı o kadar iyi olur. Araç takip programı verileri, araç filonuzun sağlığını ve ne zaman bakıma ihtiyaç duyduğunu belirlemeye yardımcı olacaktır. Doğru zamanda yapılan bakım ve onarımlar araç filonuzu daha fazla hasardan kurtaracaktır.

Satko araç takip sistemi dışında motosiklet takip, soğuk zincir takip, yakıt takip, durak takip sistemi, dijital takograf, filo yönetim sistemleri ve entegre çözümler olmak üzere birçok konuda yaşadığınız sorunlar için çözümler geliştirmektedir.

En Çok OkunanBloglar