Araç Takip Sistemi’ne Neden İhtiyacınız Var? (Araçlarınızı Takip Etmenin 8 Avantajı)

Bir şirketin yönetimi yalnızca işletmenin finansal bölümünü kapsamaz. İşletme varlıklarınızın güvenliği de işletmenizin başarılı olması konusundaki yol haritanızda önem arz eder. İşletmeniz için yüksek değere sahip varlıklarınız, olası bir yenileme maliyetinin meydana gelmesini önlemek için güvence altına alınmalıdır. Her ne kadar büyük donanımlar hırsızlar tarafından kolayca çalınamasa da, Satko Araç Takip Sistemi’ni işletmenize kurmanız; olası herhangi bir hırsızlık girişimini beklemekten daha makul bir çözüm olacaktır.

Sizler için hazırladığımız bu blog, “İşletme varlıklarınızın yönetiminde maksimum fayda elde edebilmek için araç takip sistemine neden ihtiyacınız var?” sorusuna yanıt bulmayı amaçlamaktadır.

İşletme Varlıklarının Takibinin Yararları Nelerdir?

1) Gerçek Zamanlı İzleme

Araç takip sistemleri, gerçek zamanlı olarak işletme araçlarınızın konumlarını belirleyerek varlıklarınızın kolayca izlenmesini sağlar. Varlıklarınızın yerini, ister mobil cihazınızı, ister laptopunuzu isterseniz de tabletinizi kullanarak evinizde veya iş yerinizde rahatlıkla izleyebilirsiniz.

2) Uyarı Bildirimleri

Araç takip sistemi, varlığınız belirli bir bölgeye girdiğinde sizi uyarır ve coğrafi konum alanı olarak belirlediğiniz özelliğin etkinleştirilmesine izin verir. İşletmenize ait bir araç izinsiz olarak coğrafi konum alanınızdan çıktığı anda sizi uyaran bir metin mesajı veya e-posta alabilirsiniz. Araçlarınızı coğrafi konum alanını terk etmeden önce yetkilendirmelisiniz, böylece işletme araçlarınız uzaktayken bile daha fazla güvenlik elde edersiniz.

3) Raporlama

Araç takip sistemleri, gerçek zamanlı olarak araç verilerini kaydeden ve kullanıcı ihtiyaç duyduğunda bunları kullanıcının hizmetine sunan dâhili depolama özelliklerine sahiptir. Depolanan veriler, filonun kilometre, yakıt ve hızı hakkında ayrıntılı bilgi sunmaktadır. Bu bilgiler filo yöneticisinin işletme araçlarını daha rahat bir şekilde kontrol etmesini sağlamaktadır. Bilgiler aynı zamanda şirket içerisinde kritik kararlar almak için de kullanılabilir. Örneğin, gereksiz rotalardan kaçınıldığında yakıt maliyetlerini azaltmak için yakıt kaydı kullanılabilir.

4) Dayanıklılık

Araç takip cihazı; en yüksek kalitede malzemeler kullanılarak özel olarak tasarlanmıştır. Yağmurlu ya da karlı, soğuk kış mevsiminde bile dış mekan kullanımına uygundur.

5) Uzun Süreli Kullanım

Araç takip sistemlerinin bir başka etkinliği de daha uzun süre kullanım sağlayan daha uzun bir batarya gücü hizmetidir. Bu, filonuzun kat ettiği uzun mesafelere rağmen varlıklarınızın güvende olacağı anlamına gelir.

6) Maliyet Analizi

Araç takip cihazları tarafından kaydedilen veriler şirket tarafından maliyetleri analiz etmek ve gereksiz harcamaların kesilmesini kolaylaştırmak için kullanılabilir. Kilometre azaltılarak seyahat hedeflerine giden daha kısa rotaların oluşturulmasıyla birlikte yakıt maliyetleri düşürülebilir.

7) Hırsızlığa Karşı Hızlı Takip

Varlıklarınızın soyguncular tarafından çalınması durumunda, araç takip sistemleri, aldıkları rotanın daha hızlı tanımlanmasını sağlar. Bu, çalınan aracınızın daha hızlı bir şekilde bulunması için polise aracınızın konumunu gerçek zamanlı olarak izlemesi konusunda bir avantaj sağlayacaktır.

8) Verimlilik Artışı

Araç takip sistemi, sizi işletme varlıklarınızı kaybetme korkusundan kurtarır. İşletme araçlarınızın güvenliğini sağlar, çalışanlarınızın verimliliğini artırır.

 

Satko; Türkiye'nin ilk araç takip sistemidir ve araç takip sistemleri dışında, motosiklet takip, soğuk zincir takip, yakıt takip, durak takip, dijital takograf, filo yönetim sistemleri ve entegre çözümler olmak üzere birçok konuda yaşadığınız sorunlar için çözümler geliştirmektedir.

En Çok OkunanBloglar