Filo Yönetimi Konusunda Araç Takip Cihazları Ne Kadar Faydalıdır?

Küçük bir işletmeniz varsa bu işletmenin sahibi olarak, muhtemelen kendi kendinize bu cümleyi daha önce kurmuşsunuzdur: “Kamyonlarımın şu an nerede olduğunu merak ediyorum.” Satko Araç Takip Sistemleri ile bunu artık merak etmeniz gerekmez ve kamyonlarınızın ve rotalarının gerçek zamanlı konumu ve durumlarını kontrol edebilir ve filonuz için çok daha az endişe duyabilirsiniz.

İşletmeler, operasyonlarını kolaylaştırmak ve verimliliği arttırmak için her geçen gün sürekli daha iyi yollar arıyorlar. Günümüzde filo yönetimi için araç takip cihazını ve GPS teknolojisini kullanan şirketler sayısız avantajdan yararlanmaktadır. GPS teknolojisinin işletmeler için hem ticari hem de günlük kullanımda büyük bir değere sahip olduğu kanıtlanmıştır.

 

Filo Yönetimi Konusunda Araç Takip Cihazlarının Faydaları Nelerdir?

Araç takip cihazlarının filo yönetimi ile ilgilenen işletmelere katkı sağlayabileceği birçok nokta bulunmaktadır. Araç konumlarının gerçek zamanlı takibine ek olarak, işletmenizde filo yönetim sistemini kullanmanız için 3 neden daha var:

1. Geliştirilmiş Verimlilik

İşletme filonuzda gerçek zamanlı izleme özelliğini kullanmak, sürücünün ne zaman teslimat yaptığını ve görevi ne kadar hızlı tamamladığını bilmenizi sağlar. Şirketi, her bir sürücü için bir zamanlama yapma ve zamanlarını daha iyi kullanmalarını sağlayarak performansı artırabilecek bir etken haline getirir.

2. Araç ve Sürücü Davranışına İlişkin Detaylar

Araç takip cihazları, kullanıcı dostu bir yazılım platformu üzerinden işletmenize filo performansıyla ilgili ayrıntılı bilgiler sağlayabilir. Filo yönetim sistemi işletmenizde hızlı karar almanızı sağlar, araçlarınızın yakıt tüketimini azaltır, müşteri memnuniyetinizi yükseltir ve işletme maliyetlerinden tasarruf etmenize yardımcı olacak birçok önlem almanıza izin verir.

3. Filo Araçlarınızın Güvenliği

Cihazlar sayesinde filo yöneticileri güvenliğini sağlayabilir ve araçlarınızın amortismanına katkıda bulunabilecek güvenlik davranışlarını inceleyebilir, belirleyebilirsiniz. Gerekli düzeltici önlemleri alarak, güvenli olmayan sürüşlerini en aza indirmek ve trafik kurallarına uyulmasını sağlamak filo yönetim sistemi ile mümkündür.

 

Filo Yönetim Sistemi’ni Satın Almadan Önce Hangi Faktörleri Göz Önünde Bulundurmalısınız?

Filo yönetiminiz için araç takip cihazı satın almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken faktörler şunlardır:

1. İzlemek İstediğiniz Araç Sayısı

Araç takip sistemi yalnızca araçlarınızı izlemek için değildir, ayrıca ihtiyacınız olan araç ve sürücü bilgilerini, raporlarını da sağladığından emin olun.

2. Maliyet

Herhangi bir hizmette olduğu gibi, ürünün maliyetine dikkat etmeniz gerekecektir. Bunu, sistemden beklediğiniz yatırım getirisi ile ölçebilirsiniz.

3. Gelecekteki İhtiyaçlarınız

Filo yönetimi için cihazlar ve yazılımlar, işletmenizin mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarını karşılamalıdır. İşletmenizin ihtiyaçlarının büyümeye devam ettikçe nasıl değişeceğini düşünmelisiniz.

4. Personelinizin Eğitilmesi

Son olarak, sürücüleri ve bakım personelini sistemin nasıl kullanılacağı konusunda eğitmek için önlemler alınmalıdır. Bu eğitim, araç takip sistemine yapacağınız yatırımın işletmenize getirisinin en üst seviyeye çıkarılmasını sağlayacaktır.

 

Filo Yönetim Sistemi’nde Hangi Özellikler Önemlidir?

Bu faktörlere dikkat etmenin yanı sıra, bir filo yönetim sistemi seçerken göz önünde bulundurmanız gereken önemli özellikler de var.

1. Uyarı Sistemleri

Bunlar, sürücüler veya araçlarda bir şeyler doğru olmadığında, metin veya e-posta yoluyla bildirim almanıza olanak sağlar.

2. Kullanım Kolaylığı

Mevcut farklı seçeneklerle, basit ve kullanıcı dostu bir gösterge panosuna sahip yazılım uygulamaları seçmeniz önemlidir.

3. Mobil Erişim

Mobil cihaz kullanımını destekleyen filo izleme uygulamaları, yazılıma istediğiniz zaman ve her yerden erişebilmenizi sağlar.

4. Müşteri Desteği

Yardıma ihtiyacınız olduğunda size yardımcı olacak bir temsilci alabilmek için müşteri desteğine erişiminiz olduğundan emin olun.

 

SONUÇ

Satko; araç takip sistemleri dışında, motosiklet takip, soğuk zincir takip, yakıt takip, durak takip, dijital takograf, filo yönetim sistemleri ve entegre çözümler olmak üzere birçok konuda yaşadığınız sorunlar için çözümler geliştirmektedir.

Filonuz hangi boyutta olursa olsun, işletmenizin filo yönetim sisteminin sağladığı avantajlardan yararlanabileceğinden şüphe yok. Artık; filo yönetim sistemi konusunda ne arayacağınızı bildiğinize göre, doğru olanı seçmek için daha donanımlı olacaksınız. Filo yönetim sistemi konusunda yardıma ihtiyacınız olursa bize ulaşın!

En Çok OkunanBloglar