İşletmeler İçin Araç Takip Sistemi Kullanmanın Avantajları

Araç takip sistemi konusunda araştırma yapan pek çok işletme gibiyseniz, işletmeniz gerçek zamanlı konum takibi sağlayan ve hırsızlık konusunda caydırıcı bir işlev gören araç takip sistemi arıyor olabilirsiniz. Ancak GPS teknolojisi günden güne daha çok gelişmektedir ve hepimizin bildiği gibi bu gelişmeler artık bir işletme için hırsızlık önleme işlevinden çok daha fazla avantaja neden olabilmektedir.

1) Araç İçin En Uygun Rotayı Belirlemek ve Bu Rotalardan Saplamalardan Haberdar Olmak

Bir işletmenin belki de bir araç takip sistemi tercih etmesindeki en büyük sebep araçları için uygun bir rota belirlemek ve bu rotadan sapmalardan anında haberdar olmak istemesidir. İyi bir araç takip sistemi tercih ederseniz araçlarınız doğru yoldan ilerler, doğru zamanda, doğru adreste olur. Belirlenen rotadan herhangi bir sapma olması halinde sms ya da maille işletme durumdan haberdar edilmektedir.

2) Sürücülerini Belirli Bir Hedefe Otomatik Olarak Yönlendirmek

İşletme araçlarınız araç takip sistemi tarafından yapılan güncel ve doğru yönlendirmeler sayesinde en kısa yolu tercih eder, en az kilometre ile hedefinize varabilir. İşletmeniz sürücülerini belirlenmiş hedefe otomatik olarak yönlendirebilir, uzun vadede bu durum işletmenize kilometre ve yakıt kazancı olarak geri dönecektir.

3) Takograf Veri Tutma Yükümlülüğünü Yerine Getirmek

Gerekli verilerin araca gitmeye gerek duymadan veya aracın geri dönmesini beklemeden uzaktan indirilmesine ve arşivlenmesine olanak sağlayan dijital takograf, zaman ve maliyet tasarrufu ile ön plana çıkan kullanışlı ve efektif bir çözümdür.

4) Araçların Bakım Zamanı, Vergi vb. Gibi Yükümlülüklerini Takip Etmek

İşletme araçları, işletmelere ait görevlerin terine getirilmesi açısından şirketlere ve yöneticilere büyük kolaylık sağlar. İşletmelerinize ait araçlar için araçlarınızın düzenli bakımlarını, vergi zamanlarını vb. gibi yükümlülüklerini takip etmenize gerek kalmaz. Araç takip sistemi firması araçlarınızın yükümlülüklerini size sunduğu raporlarla hatırlatır. Böylece bakım açısından, araçların kilometre sayacı okumalarını kaydetmek için siz ve ekibinizin araç kilometresini manuel olarak takip etmeniz gerekmeyecektir.

5) Müşterilerine Daha İyi Hizmet Vermek

Müşterilerinize zamanında teslim edilmesi gerekenleri ulaştırmak ve bunu yaparken üst düzey müşteri memnuniyeti sağlamanız onların size olan güvenini arttıracaktır. Gerçek zamanlı araç takibinin yapılması, sahadaki sürücülerinizin işine odaklanmalarını sağlayacaktır. Sürücülerin teslimat adresine ne zaman varacağına dair doğru raporlamalar ve zaman çizelgeleri sunmak, sürücüler arasındaki rekabette büyük bir destek sağlar. Sürücülerinizden birinin belirlenen programın gerisinde kalması durumunda müşterilerinizle proaktif olarak da iletişim kurabilirsiniz. Müşterileriniz, teslimat konusunda gerekli bilgilendirilmenin yapılmasından memnun olacak ve işletmeniz müşterilerine daha iyi bir hizmet sağlayacaktır.

6) Verimli Filo Yönetimi Sağlamak

Araç takip cihazı sayesinde aracınız belirlediğiniz rotaya ulaştığında uyarı bildirimi alabilir, işletme araçlarınız uzaktayken bile daha fazla filonuz için yüksek bir güvenlik elde edebilir ve verimli bir filo yönetimi sağlayabilirsiniz.

7) Aracı Hangi Sürücünün Kullandığından Haberdar Olmak

Araçların, izinsiz ve mesai sonrası kullanımının tespiti, araç takip cihazı tarafından toplanan gerçek zamanlı veriler ile işletme tarafından istenildiği zaman kontrol edilebilir.

En Çok OkunanBloglar