İşletmenizde Araç Takip Sisteminizin Başarısız Olmasındaki 4 Neden

İşletmeniz için araç takip sistemi kullanmanın birçok yararı vardır. Ancak, sistemin işletmenizde başarısız olmasına neden olan bazı sorunlar olabilir. Kuruluşunuzun araç takip sistemini başarılı bir şekilde deneyimlemesini sağlamak için, girişime stratejik bir zihniyetle yaklaşmak ve bu blogda bahsettiğimiz 4 nedenden kaçınmak için ortağınız olarak hareket edecek işletmenize uygun bir araç takip firması seçmek önemlidir. Bu blogda, araç takip uygulamanızın başarılı olması için araç takip girişimlerinin başarısız olmasına yol açacak 4 nedenden nasıl kaçınacağımızı sizin için derledik.

İster araç takip sistemini işletmenizde ilk kez uygulayın, isterseniz de araç takip sisteminizi değiştirmek isteyin, insanların bu teknolojinin faydalarından yararlanma şansı bulamadan bu teknolojiden vazgeçmelerine neden olan 4 neden söz konusudur:

1) Kötü kurulum deneyimi

2) Araç takip sistemlerini kontrol edecek bir yetkili atamamak

3) Hedef belirleme eksikliği

4) Çalışanlara araç takip sistemini tanıtmamak

 

1) Kötü Kurulum Deneyimi

Kötü kurulumlar, araç takip uygulamalarının işletmenizde başarısız olmasına neden olan temel mücadele edilecek unsurdur. Cihazların kurulum esnasında yanlış monte edilmesi ortaya çıkan sorunlar arasındadır. Uygulama esnasında ya da sonrasında yapılan kötü kurulumlar. Sorunsuz bir kurulum deneyimi için, ekibiniz araçlarınıza, römorklarınıza veya diğer mobil varlıklara uyguladığınız belirli araç takip sistemi kurulum türüne uygunsa, tüm araçlarınıza entegre şekilde çalıştırılmalıdır. Bir aygıtı yanlış kurmak, yanlış verileri raporlamak şeklinde oluşacak raporlama sorunlarına neden olabilir. Profesyonel kurulumların kuruluşunuz için en uygun olduğuna karar verirseniz, montajcılar ile iletişim kurarak aracın kapalı kalma sürelerini uygun şekilde planladığınızdan emin olun. Bazı araç takip sistemi firmaları, süreci hızlandırmak ve araçların kapalı kalma süresini sınırlandırmak için kurulumunuzda profesyonel kurulumcu ağıyla koordine etmenize yardımcı olur.

2) Araç Takip Sistemlerini Kontrol Edecek Bir Yetkili Atamamak

Araç takip programının denetlenmesi için bir proje sorumlusu atanmaması, araç takip sisteminin işletmenizde başarısız olmasının bir başka nedenidir. İşletmenizde araç takip sisteminden sorumlu birisi yoksa filonuza ait önemli görevler gözden kaçırılabilir. Bu durum, işletmenin yazılımdan fayda maksimizasyonunu yatırımın geri dönüşünü sağlayamamasına yol açacaktır. İşletmeleri için yöneticiler her zaman araç takip sistemlerinden sorumlu olarak tam zamanlı birini işe almak zorunda değildir. İşletmenizde bu teknolojiyi uygulaması ve devamlılığını sağlaması için araç takip sisteminden de sorumlu olacak birini görevlendirmeniz önemlidir. En azından, eğer bir personel başarılı bir başlangıç ​​uygulama yapılmasını sağlayabilirse, ileriye dönük birçok işlem otomatikleştirilebilir.

3) Hedef Belirleme Eksikliği

Hedef belirleme eksikliği; yapmış olduğunuz yatırımın geri dönüşünü sınırlandırır veya hiç geri dönüş olmamasına sebep olabilir. Kuruluşunuzun neden teknolojiyi uyguladığına ve nasıl kullanılacağına dair net bir açıklamanız yoksa kuruluşunuzdaki insanlar neden işletmede bir araç takip sistemi olduğunu merak edebilirler. Araç takip sistemi kapsamında belirlenecek en iyi hedef, yol boyunca size rehberlik edecek aylık / üç aylık ve / veya yıllık hedefleri şeklinde planlamalar yapmaktır. Aynı sıklıkta nerede olduğunuzu (ayda bir / üç ayda bir ve / veya yılda bir kez) gözden geçirmeniz odaklanmak için yeni fırsat alanlarını belirlemenize yardımcı olacaktır.

4) Çalışanlara Araç Takip Sistemi’ni Tanıtmamak

İletişim her uygulamanın kapısını açan gizli anahtardır. Yönetici araç takip teknolojisini işletmede neden kullandığını açıklamıyorsa, bu durum sürücülerin bu teknolojiye güven duymamalarına neden olabilir, bu da sürücülerin araç takip cihazını kurcalama / bağlantı kesme yollarını bulmalarına neden olur. Çalışanlarınıza araç takibini, katılımlarını sağlayacak şekilde tanıtmak için, sistem konusunda açık ve şeffaf olmalısınız. Çalışanlarınıza işletmenizde araç takip sistemi kurulumunu uygulamadan önce bu sistemi kullanacağınızı ifade edin. Araç takip sistemi kullanmanın doğrudan onlara nasıl yarar sağladığını belirtin Sürücülerinize ve çalışanlarınıza, araç takip sistemi teknolojisinin işletimi ile beraber işletmede yatırımın geri dönüşünün nasıl olumlu yönde etkileyeceğini gösterin. Son olarak, araç takip sistemi verilerinin nasıl kullanılacağını açıklayan bir sürücü politikası belirleyin.

 

Sonuç olarak yönetici, işletme içerisinde başarılı bir araç takip sistemi uygulaması istiyorsa, bunu gerçekleştirmenin yolu iletişimden geçmektedir. Bu iletişimi sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmek için yapılması gerekenler; kurulumların ilk seferinde doğru yapıldığından emin olmak, uygulama ve devam eden kullanım sorumluluğunu üstlenecek bir çalışan belirlemek, araç takip sistemi ile ulaşmak istediklerinizi hedeflemek ve sistemi, çalışanlarınıza en iyi şekilde tanıtmak. Bu 4 nedeni dikkate alarak işletmenize bir araç takip sistemi kurduğunuzda, sistem en yüksek sonuçları verecek şekilde başarılı ile sonuçlanacaktır.

En Çok OkunanBloglar