Satko Motosiklet Takip Sistemi: Motosiklet Takibi ve Güvenliğinize Dair Her Şey!

Motosiklet Takip Sistemi Nedir?

Eğer bir motosiklet tutkunuz varsa ya da yeni bir motosiklet aldıysanız konu güvenliğine gelince motorunuzun markasında olduğu gibi güvenlikte de ön sıralarda olmak istersiniz. Çok çeşitli özelliklere sahip olan Satko Motosiklet Takip Cihazının günlük yaşamda size ne kadar yardımcı olabileceğini bilmiyor olabilirsiniz. Motosiklet Takip Sistemi’ne neden ihtiyacınız olduğunu merak ediyorsanız ya da motosiklet takip sistemine dair merak ettikleriniz varsa aklınızdaki tüm soruların cevapları için blogumuzu okumanız yeterli olacaktır.

Motosiklet takip sistemi, sinyalin konumunu tanımlamak için bir uydu şebekesi ve yer istasyonları kullanır. Takip cihazları bir araca, bir motosiklete, bir mobil cihaza veya herhangi bir nesneye yerleştirilebilir. Cihaz, gerçek zamanlı olarak bağlı olduğu nesnenin konumunu olağanüstü bir hassasiyetle izler. Yeni satın aldığınız motosikletinizi karayolu üzerinde sürmenin heyecanını, doğadaki temiz havanın tadını, kokusunu ve yüzünüzde hissettiğiniz yumuşak rüzgârın olumlu etkisini hiçbir şey yenemez. Motosiklet tutkusu, hayatın tadını çıkararak yaşamanın en iyi yollarından birisidir. Motosiklete sahip olmanın yararları sıralanacak olursa; motosikletlerin diğer araçların yapamayacağı yerlere girebilmesi, yakıt tasarrufuna sahip olmaları ve otoyollarda sürüş yaptıklarında sürücülerin açık havada kendilerini iyi hissetmeleridir.

 

Motosiklet Takip Sistemi Nasıl Çalışıyor?

Takip sistemlerinde yaşanan teknolojik değişim ve gelişimler sayesinde motosikletler için tasarlanan GPS izleme cihazları son yıllarda herkes için uygun ve erişilebilir hale gelmiş durumdadır. Motosiklet takip sistemleri denildiğinde birkaç soru akla geliyor. Nasıl çalışıyorlar? Ne tür özellikler sunarlar? Motosiklet takip sistemleri, sinyalin konumunu tanımlamak için bir uydu şebekesi ve yer istasyonları kullanır. Takip cihazları bir araca, bir motosiklete, bir mobil cihaza veya herhangi bir nesneye yerleştirilebilir. Cihaz, gerçek zamanlı olarak bağlı olduğu nesnenin konumunu olağanüstü bir hassasiyetle izler.

Polis kayıtları, geleneksel güvenlik yöntemlerinin motosiklet güvenliği konusunda yeterli olmadığını göstermektedir. Sistem alarmları ve kilitleriyle bile birçok motosiklet çalınmaktadır. Motosikletinizin korunması için yalnızca bir kilit yeterli olmayacaktır çünkü her kilidin zayıf bir noktası bulunmaktadır. Gelişmiş bir kilit veya güçlü bir zincire sahip olmanın motosikletinizi koruyabileceğini düşünüyor olabilirsiniz, ancak çeşitli aletler bunların hepsini kolayca kesebilir. Bir motosikletin uygun şekilde emniyet altına alınması çok zor bir iştir.

 

Motosiklet Takip Sistemi’ne Neden İhtiyacım Var?

Takip sistemleri, size bir işletme sahibi olarak sahip olduğunuz filonuzdaki veya kişisel araçlarınız üzerinde izleme ve kontrol sahibi olma yetkisi sağlar. Motosiklet izleme, hırsızlık, ya da araç verimliliği konusunda aracın yerini görme imkânı sağlar. Motosikletler taşıması kolay olduğundan her zaman hırsızların favorilerindendir. Motosiklet sahiplerinin ihtiyaç duyduğu şey, motosikletleri çalındıktan sonra onu geri almalarını sağlayacak bir cihaz. Bu nedenle, motosiklet takip cihazı kullanmak motosikletinizi güvende tutmanızı sağlayacaktır. Bu cihazlar herhangi bir çalıntı durumu söz konusu olduğunda akıllı telefon ya da tabletten başka hiçbir şey kullanmadan, gerçek zamanlı olarak motosikletlerinin yerini belirleyebilir. Takip cihazına mobil cihazınızdan bir uyarı gönderildiği takdirde ve hareket halinde bir aracın içinde bile olsa ilerlemesine ulaşabilir ve konumunu öğrenebilirsiniz. Böylece polis için motosikletinizin bulunduğu konumun bilgisini sağlayabilir ve onların motosikletinizi kurtarmasına ve suçluları yakalamasına yardımcı olabilirsiniz.

Birçok kişi gibi, motosiklet izleyicileri hakkında bilginiz sınırlıysa endişelenmeyin. Satko Motosiklet Takip Sistemleri, motosikletinizi haftanın 7 günü, günde 24 saat izlemek için GPS uydularını kullanır! En son hareket algılama teknolojisini kullanan bu cihaz, izinsiz hareketleri izler ve motosikletinizin alarm sistemine bağlanabilir.

 

Satko Motosiklet Takip Sistemi’nin Avantajları Nelerdir?

  • Nakit Tasarrufu
  • Mobil Uyumlu Çalışma
  • 7/24 Hareket Algılama
  • Güvenlik ve Verimlilik
  • Gerçek Zamanlı Konum İzleme

1994 yılında kurulan Satko, Türkiye’nin ilk araç takip sistemidir ve motosiklet takip sistemi için en doğru tercihtir.

Satko motosiklet takip sistemi dışında araç takip, soğuk zincir takip, yakıt takip, durak takip, dijital takograf, filo yönetim sistemleri ve entegre çözümler olmak üzere birçok konuda yaşadığınız sorunlar için çözümler geliştirmektedir.

En Çok OkunanBloglar