Şirketlerin Araç Takip Sistemi Tercih Etmelerindeki Temel Sebepler Nelerdir?

Şirketlerin araç takip sistemini kendi işlerine uygulamaya karar vermesinin birçok nedeni bulunmaktadır. Her işletme kendine özgü şekilde çalışmaktadır, ancak genellikle işletmeler araç ve ekipmanlarıyla ilgili üç genel ticari zorluktan biriyle karşı karşıya kalmaktadır.

Şirketler; güvenlik, filo görünürlüğü ve verimsizliği içeren üç zorluktan birini veya kombinasyonunu çözmek için araç takip sistemi tercih etmektedir. Bu blogumuzda, şirketlerin araç takip sistemi tercih etme ve uygulamaya koyma nedenlerini ve bu zorlukların üstesinden nasıl gelinebileceğini açıklayan üç nedenden bahsedeceğiz:

Çalışanlarınız ve İşletmeniz İçin Araç Takip Sistemi Kullanarak Güvenliğinizi Artırın!

Şirketlerin karşılaştığı en yaygın güvenlik sorunu; markanızı dışarıda temsil eden görevlerini yerine getirmeyen çalışanlardır. Görevlerini yerine getirmeyen çalışanlarınız, markanız açısından kötü bir tanıtım oluşturacak ve sürdürülebilirliğinizi tehlikeye atacaklardır. Şirketler, bu sorumsuz sürücülerin önüne geçebilmek amacıyla yaşadıkları bu zorluğun çözümüne yardımcı olmak için bir araç takip sistemi kullanmaya karar veriyorlar, çünkü araçları için hız uyarıları almak gibi basit ve kolay bir işlem yapmak, sorumsuz sürücü sorununu önemli ölçüde azaltacaktır. Araçlar belirli bir hızda veya saatte kilometrelerce hızda seyahat ederken size gerçek zamanlı olarak konum bilgisi gönderilebilecek uyarıları kullanmak size bu davranışı engellemek için uygun işlemi yapmanız için gereken verileri sunacaktır. Şirketlerin karşılaştıkları ve çözmek için araç takip sistemine yönelttikleri diğer sorun düzenli araç bakımlarını takip etmek olacaktır. Araç bakımını ihmal etmek gerçek güvenlik riskleri oluşturabilir. Araç takip sistemi araçlarınızın bakım zamanını sizin için kontrol eder ve bakım zamanı gelmiş bir araç olduğunda sizi uyarır. Böylelikle işletmeniz araçların bakımlarını zamanında yaptıracak ve araçların yıpranma payları azalacaktır. Araç takip sistemleri ayrıca araçlara dair sert frenleme ve hızlı ivmelenme gibi yararlı bilgiler de sağlayacaktır, böylece kazaları azaltmaya yardımcı olmak amacıyla hızlanma davranışından daha fazlasını izleyebilirsiniz.

Araç Takip Sistemi ile Araç Hırsızlığından Korunmak İster Misiniz?

Gerçek zamanlı konum zekâsı veya araçlarınızın herhangi bir zamanda nerede olduğunu bilme yeteneği, harita üzerinde noktalara sahip olmanın ötesinde birçok fayda sağlar. Hırsızlık caydırıcılığı, şirketlerin araç takip sistemi tercih etmesinden sonra elde ettikleri temel faydalardan biridir.

Gerçek Zamanlı Konum İzleme ile Müşteri Deneyimini Arttırmak İster Misiniz?

Hizmet sektöründeyseniz araç takip sisteminin sunduğu gerçek zamanlı konum izleme imkânı, müşterilerinize daha doğru zaman dilimi ve tahmini varış sürelerini net bir şekilde müşterilerinize aktarmanıza yardımcı olacak, böylece uzun vadede müşteri hizmetlerinizi iyileştirebileceksiniz. Araç takip sistemi, işletme araçlarınızdan birinin hasar görmesi ya da hatalı sürüş bildirimi durumunda sürücülerinizi uyarmanıza ve sürücülerinizin araçlarınıza dair daha çok sorumluluk üstlenmesine sebep olacaktır.

İşletmenize Gereksiz Maliyet Getiren Verimsiz Uygulamaları Kaldırmak İster Misiniz?

Her ne kadar araçlarımız için kullandığımız yakıtları maliyetini belirlemek bizim elimizde olmasa da, işletmemizin genel yakıt maliyetlerini artırabilecek, kontrolümüzde olan bazı değişkenler vardır. Bu, verimsiz yönlendirme, uzun rölanti süreleri, vb. gibi şeyler olabilir. Satko, günlük sürücü rotalarını detaylı bilgilerle inceleyerek ve sürücüleri görevlerine verimli bir şekilde dağıtarak bu zorlukları çözmek için araç takip sistemleri uygular. Bu, tüketilen gazın azaltılmasına ve yakıt tasarrufu sağlanmasına yardımcı olur. Uzun rölanti süreleri, yüksek yakıt maliyetlerinin en büyük bileşenidir. Sürücüler araç parkındayken ve gerekenden daha uzun süre çalıştıklarında araçlarınız yakıtı boşa harcar. Uzun süre boşta kalma sürelerini izlemeye başladıklarında ve boşta kalma uyarıları aldıklarında harekete geçtiklerinde, bir aracın belirli bir süredir rölantide bulunduğunu bilmeleri için işletmelerin anlık ve önemli miktarda yakıt tasarrufu sağlamaları yaygındır.

Ticari Zorluklara Sebep Olan Verileri Bir Stratejiye Bağlamak İster Misiniz?

Bu ticari zorlukların her birinin bir işletme üzerinde önemli bir etkisi olabilir. Zorluklarınızın etkisinin ne olduğunu anladıktan sonra, bir araç takip sistemindeki verileri bu zorlukları çözme stratejinizle nasıl bağlayacağınızı bilmek önemlidir.

Satko; araç takip sistemleri dışında, motosiklet takip, soğuk zincir takip, yakıt takip, durak takip, dijital takograf, filo yönetim sistemleri ve entegre çözümler olmak üzere birçok konuda yaşadığınız sorunlar için çözümler geliştirmektedir.

En Çok OkunanBloglar